關於我們

ABOUT US


持牌食物製造商


伽藍持有由食物環境衛生署簽發之「食物製造廠牌照」 牌照號碼「2994805762」。

Aquablue 伽藍成立於2015年4月,以網購食品,食品速遞,及批發鮮魚為主導的公司;主要出售刺身,生蠔及海產等產品;產品都是來自不同國家新鮮運送。 Aquablue 伽藍提供完整、完善、完美的網購服務,承諾為你提供高質素、新鮮 、衛生的食物。 我們的車隊承諾為你提供高質、準時的服務,務求令你享受最佳的服務!


伽藍的貨車

田老闆的話


「其實我由細到大都好鐘意食,無論西餐定中餐,總之有得食就令到我好滿足好開心。而我最鐘意食嘅就係刺身啦!細細個見到日本餐廳就衝到去食,所以放題剛剛開始流行嘅時候,我真係開心到跳起;任食刺身,諗起都興奮。一入到放題餐廳,盡顯本性、狂叫刺身!10碟,20碟都絕對無問題。

直到有一次,有朋友聖誕叫左次網購刺身,試完先知原來好大分別。無論係味道、新鮮程度、衛生(仲有價錢!)都略勝一籌,食完真係返唔到轉頭。本人最愛手掌咁大隻嘅帶子、同多春甜蝦,真係回味無窮。

咁慢慢地,愈食愈密,愈食愈熟...就諗,不如開返間海鮮網購公司,橫掂自己又鐘意食刺身生蠔,得閒可以偷食,賣唔晒自己又可以食晒(趁仲新鮮就要食),加上自己仲算後生,都仲有些少青春可以比自己衝下闖下創下業...

如是者,就同拍檔開左而家嘅伽藍。

因為自己都咁鐘意食,所以對所有食物都要有一種堅持。過到自己果關,先可以拎出來比顧客食,所以每一樣貨品,我都會親自試味,再會上架,務求達到最佳嘅服務質素。而呢幾個月,就算送貨送到幾夜,開蠔開到隻手幾累都好,聽到咁多位客人返來嘅意見都係好味、開心又高興,個感覺真係好開心、真。開心、堅。開心!

希望大家黎緊都會鐘意伽藍嘅食物啦!」

我們期待與你對話

我們樂意聽到你的聲音,請填寫表格或到我們的facebook專頁查詢各種美味推介!

伽藍貿易有限公司

新界元朗橫洲宏業東街22號安勁工業大廈5樓A室
Aquabluehongkong
[email protected]
(852)2254-8487
(852)2254-8128
(852)6809-2266
星期一至日:
上午 9:00 至 下午 6:00
公眾假期照常營業